Caut jante...vreau idei... - Forum HotHatches
Random logo image... Refresh for more!

Bine ai venit vizitatorule. Te rugam sa alegi una din optiunile de mai jos:
( AUTENTIFICARE | INREGISTRARE )

Collapse

> Forum HotHatches Information

Latest News And Announcements!
Latest News
Avem stickere facute, gasiti la Bambu!
Gasiti mai multe detalii despre stickere Hot Hatches aici!
Daca aveti probleme cu inregistrarea , dati un mail la iancu_florin2005@yahoo.com!
Announcements
Pentru a afisa un film de pe youtube trebuie sa dati click pe "Adauga:YouTube" care e in stanga jos,iar in text puneti tot ce vine dupa "v=" in link.
Daca un post nu este acolo unde il stiati inseamna ca era offtopic si este in Chat room HotHatches
8 Pagini V  « < 5 6 7 8 >  
Reply to this topicStart new topic
Caut jante...vreau idei...
RollerMAN
mesaj Feb 9 2011, 10:31 AM
Trimis la #121

Stage 5

Grup: Moderator
Postari: 2,497
Inregistrat pe: 8-June 09
Din: Bucuresti
Membrul Nr.: 87
Masina Personala:-

CITAT(Profesoru @ Feb 9 2011, 12:27 AM) *
In principiu , o guma care sa fie si aderenta pe uscat si ploaie costa mult , cica PS 3 ar fi aia , acum depinde de buget si mai ales ce vrei sa faci cu ele , .....?Daca vrei ieftin si bun de tras cu ele ia-ti Federal RS 595 , ieftine ,devreme acasa , tot tacamul , te tin un sezon dar aia e performanta cere sacrificii .....

Nu costa chiar asa mult, problema mea e ca ps3 nu se fabrica 215 45....iar pe dimensiunea asta pana acum T1R si GY F1 asymetric sunt destul de bune...dar mai studiem.

CITAT(Rius @ Feb 9 2011, 08:54 AM) *
@Roller

Eu as merge pe asa ceva Hankook VENTUS RS-2 Z212 225/45 ZR17....

diferenta e foarte mica intre 215 si 225

...........................215.............225
diametru..............625.3..........634.3
circumferinta........1964.4........1992.7

Diferenta la vitezometru va fi de 1,4km/h la 100 ceea ce este foarte putin

Nu e problema de diametru, de fapt 225/45 ar fi diametrul echivalent pt 205/50 cat am eu acum...insa nu imi convine latimea cauciucului, care 1 nu ar veni bine pe janta 7j si 2 cred ca ar influenta in mod negativ comportamentul masinii pe viraje datorita schimbarii atat de mari de la 205 la 225.

O sa ma uit de ventus dar...hankook..sincer? ciong long...tzam tzom ping...cam asta imi inspira...si pe 225/45 oricum imi pot lua ps3 fara probleme...deci nu e cazu de hankook daca nu se gasesc pe 215.

CITAT(rex @ Feb 9 2011, 12:27 AM) *
Nu simtitor. Imi consuma mai mult cu jantele de 17 decat cu alea de 16 dar si latimea e diferita.

Eh deci per total mie ar trebui sa imi consume la fel tinand cont ca dau jos 3.6 kg / janta (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page

+Quote Post
Nicky
mesaj Feb 9 2011, 10:49 AM
Trimis la #122

Stage 5

Grup: Senior Member
Postari: 766
Inregistrat pe: 15-May 09
Din: Dublin vs. Bucharest
Membrul Nr.: 24
Masina Personala:Seat Cupra '09

Sa fie cu noroc jantele, sir Roller. Cam frumoasa masina de cursut, welcome to the club, singerclub (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) )

Cat despre latimea anvelopei, eu zic ca merge fara probleme 225. (Rim Width Range: 7 - 8.5 in)
http://www.1010tires.com/TireSizeCalculator.asp - vezi si eroarea de viteza dintre stock si noile dimensiuni.
Avantaj e ca o sa ai aderenta mai buna, in special la plecari de pe loc si demaraje in forta + franare.
Dezavantaj poate fi considerata greutatea (desi Michelin face anvelope usoare) si o eventuala reducere de top speed, data fiind rezistenta la inaintare mai pronuntata. Consumul creste, la roti mai mari, e clar, dar cresterea e insesizabila/neglijabila.

La anvelope, am avut din fabrica Bridgestone RE050A si pe ploaie nu prea te tii la masina, e ca si cum ai pune frana pe zapada cu anvelope de iarna (tine, dar nu tine bine). Eu as merge pe PS3 sau PSCUP, 225/45R17, if I were you. Vezi si pe site-urile producatorilor, conteaza foarte mult configuratia/constructia anvelopei, majoritatea celor de 225 merg pe 7J drept latime minima, dar sa verifici, ca sa fii sigur. Succes!!!

--------------------
KIP - the Orange Cupra 2.0 RS 2+

+Quote Post
Rius
mesaj Feb 9 2011, 11:08 AM
Trimis la #123

Stage 5

Postari: 847
Inregistrat pe: 5-August 10
Din: Navodari
Membrul Nr.: 754
Masina Personala:Renault Clio RS 182

Hankook ventus RS sunt neste chestii....citeste review-uri despre ele....au aderenta aproape similara cu r888 si mai rezistente in timp...

Doar citeste...si compara cu ps3.....ca asa laudate sunt michellin....de mama mama, iar in afara de pilot cup restu' nu se merita..romanian comercial bullshit...eu am pe2 si le vand cu 6 milioane toate 4 205/45/16 cam 20000km parcursi cu ele 60% bune

Apropoh...crezi ca gasesti in romania ps3? care sa nu fie made in romania? al bucuresti am impresia ca au fabrica

--------------------

"Life is about passions. Thank you for sharing mine"

+Quote Post
RollerMAN
mesaj Feb 9 2011, 11:22 AM
Trimis la #124

Stage 5

Lol pai nu poti sa compari PE cu ps3...si eu am PE si intradevar nu sunt cine stie ce dar sunt departe de a fi proaste ( ca nu isi merita banii e altceva insa ps3-urile observ ca sunt destul de ieftine pe 225/45 si alea cred ca merita 6 mil bucata)

O sa vad cu acele hankook dar par cam extreme daca sunt pe acelasi nivel cu r888, am nevoie de niste cauciucuri care sa ma tina 30.000km si pe ploaie si pe uscat si nici sa nu aiba nevoie sa fie incalzite inainte cum sunt r888-urile.

L.E. Da... dupa cum ma asteptam pe ploaie nu au nici o legatura cauciucurile alea si sunt si mai scumpe simtitor, in plus sunt zgomotoase si ceva mai incomfortabile...sa mai zic ca sunt si grele?

+Quote Post
alexnightrider
mesaj Feb 9 2011, 11:34 AM
Trimis la #125

Stage 4

Postari: 355
Inregistrat pe: 2-September 09
Membrul Nr.: 329
Masina Personala:Audi A3

eu am trecut de pe RE050A pe vredestein si sunt foarte multumit

http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Vredeste...ac-Sessanta.htm

+Quote Post
Nicky
mesaj Feb 9 2011, 12:30 PM
Trimis la #126

Stage 5

O varianta buna cred ca ar fi si Bridgestone Potenza S001 (aprox. 600 ron/buc), despre care am inteles ca sunt peste Bridgestone RE050A (fiind varful de gama de la Potenza). http://www.tirerack.com/tires/tires.jsp?ti...el=Potenza+S001

--------------------

+Quote Post
RollerMAN
mesaj Feb 9 2011, 01:01 PM
Trimis la #127

Stage 5

Hmm domnu profesor aveati dreptate am studiat putin continentalurile, sunt mult mai bune decat stiam, dar nu prea se gasesc sportcontact5 sau extreme contact...alea cred ca ar fi fost o alegere si mai buna fata de 3 dar tinand cont ca 3-urile se gasesc si pe 215/45...tocmai au ajuns in fruntea clasamentului langa goodyear

Vredestein sunt bune dar se bat cu michelin pe 225 si acolo as alege clar michelin, inca mai studiez cu 215...

LE : Tocmai am descoperit un mare + pt continentaluri au doar 8.6 kg bucata, fata de 9.5 toyo si goodyear 10 pe 215/45... iar michelin pe 225/45 au 10.4 kg

+Quote Post
Profesoru
mesaj Feb 9 2011, 02:55 PM
Trimis la #128

Stage 4

Postari: 492
Inregistrat pe: 8-July 09
Membrul Nr.: 177
Masina Personala:Audi S3 1,8T

Saltul de la Conti 2 la 3 este urias , ma refer la ce revue-uri am gasit si studiat .....cat despre 5 nu prea am gasit materiale sau revue-uri, eu sincer vreau sa-mi iau Conti 3 , sunt destul de echilibrate ca si performante iar pretul este destul de ok pt ce ofera aceasta guma....BTW , jantele sunt misto , indiferent ca place sau nu place la unii , important este sa dea bine pe masina si sa-si faca treaba
LE sa nu uiti sa -ti iei cu protectie de janta , gumele

--------------------
Stock for the moment

+Quote Post
RollerMAN
mesaj Feb 9 2011, 03:01 PM
Trimis la #129

Stage 5

Da, pe mine ma tenteaza destul de rau acum continental 5, mai ales ca am vazut cat sunt de usoare, inseamna sa dau jos 4.5 kile per roata in total, ceea ce mi se pare destul de mult (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Ai vreo idee daca e vreo diferenta intre 5 si 5p, ca pe unele site-uri apar intr-un fel..si pe unele in altul...

Despre 5 pana acum am gasit o parere de la un fost posesor de 3 care a facut upgrade si parea f incantat.

+Quote Post
Fanatic
mesaj Feb 9 2011, 03:54 PM
Trimis la #130

Stage 3

Grup: Member
Postari: 64
Inregistrat pe: 7-June 09
Membrul Nr.: 83
Masina Personala:Honda Civic Type R

Eu am avut continental 3, acum am vredestein sessanta. Mi s-au parut mult mai bune continentalurile. Trebuie sa cumpar acum gume noi si cred ca o sa merg pe 5P, daca le-oi gasi la cineva (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
RollerMAN
mesaj Feb 9 2011, 04:01 PM
Trimis la #131

Stage 5

eu le-am gasit aici http://www.vanzarianvelope.eu/?l=215&t...tinental&s= si aici http://ssl.delti.com/cgi-bin/rshop.pl

+Quote Post
Profesoru
mesaj Feb 9 2011, 04:54 PM
Trimis la #132

Stage 4

Postari: 492
Inregistrat pe: 8-July 09
Membrul Nr.: 177
Masina Personala:Audi S3 1,8T

Pt maniaci , tabelul cu tara de origine si producatorul , primele doua litere din DOT :
http://www.anvelopeweb.ro/help/numarul-dot...cul-fabricatiei

--------------------
Stock for the moment

+Quote Post
vusiman
mesaj Feb 9 2011, 06:41 PM
Trimis la #133

Stage 4

Postari: 491
Inregistrat pe: 7-August 09
Membrul Nr.: 282
Masina Personala:Clio RS 197

Continental 5p nu se va face prea curand in dim. mai mici de 19" ptr ca exsista CSC asa ca nu mai visati la ele (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Iar CSC 3 sunt slabe in comparatie cu PS3 sau Gy F1 asym. Sunt bune pe frane si au tractiune dar in viraje luate la limita sunt mai slabe garantat si intradevar sunt cele mai usoare.

LE:Din testate, pe spate la clio, csc 3 au derapat in viraje repede si destul de violent pe cand gy f1 derapeaza mai mereu dar predictibil iar ps 3 trebuie sa tragi de ele ca sa derapeze serios, foarte controlabile.

+Quote Post
RollerMAN
mesaj Feb 9 2011, 07:01 PM
Trimis la #134

Stage 5

Pai stai putin si atunci cum de sunt disponibile si cu pret pe ele pe site-urile care le-am pus eu mai sus...sau e vreo diferenta intre 5p si 5 simplu?

+Quote Post
vusiman
mesaj Feb 9 2011, 07:12 PM
Trimis la #135

Stage 4

Postari: 491
Inregistrat pe: 7-August 09
Membrul Nr.: 282
Masina Personala:Clio RS 197

pe site-ul oficial nu exista decat 5P deci nu stiu ce se vinde pe la magazine dar oficial nu exista (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) .

LE: scuze, se fac pe 18" (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
RollerMAN
mesaj Feb 9 2011, 07:17 PM
Trimis la #136

Stage 5

interesant...

+Quote Post
Nicky
mesaj Feb 9 2011, 07:29 PM
Trimis la #137

Stage 5

Excuse ma' French (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)

Review: Michelin Pilot sport vs Contisport contact 3

--------------------------------------------------------------------------------

i have tried almost every tire under the sun. most recently, i did a back to back run through some twisties in C6 Z06s one with MPS and the other with Continental contact 3 (their latest max performance tire).

Z #1 mps = 275-35-18 f 345-30-19 rear 18x9.5 19x12 wheels
Z #2 conti sport 3 = 275-35-19 f and 325-25-20 rear 19x10 20x12

mps had more lateral grip and straight line grip. basically its a stickier tire. road noise was less in the mps. conti's were good but just not in the same league.

one area that the conti's were better is that as you approach its limits, it lets you know and begans a gradual skid which you can pull back in with control.

the mps has a higher thresh hold but when it is reached, it lets go abruptly and that can get scary especially without the skills of a pro driver.

if i had to choose one for the porsche, without a doubt, mps. if you dont push the car too much and just cruise it around, the contis are more economical and i would go that route.

http://www.6speedonline.com/forums/997/163...ontact-3-a.html

De aceea, eu as merge pe Michelin (PS3, sa fie laser si pe ploaie). Si sunt aproape de acord cu Vusiman, cu diferente neglijabile (de nuanta).

PS Stie cineva diferenta de greutate intre CSC3/5 si MPS2/3?

--------------------

+Quote Post
RollerMAN
mesaj Feb 9 2011, 07:45 PM
Trimis la #138

Stage 5

Conform tire rack ps2 (ca ps3 inca nu au toate dimensiunile trecute) pe 225/45/17 au 22-23lbs adica 10kg 10.5kg nu stiu de ce difera pt ca specificatiile par sa fie aceleasi doar ca la 2 din ele (cele mai usoare ) au trecut mercedes si porsche langa...oare sunt editie speciala care vin cu masinile alea?
Iar continental-urile tot pe 225/45/17 au 20lbs sau 21lbs adica 9kg sau 9.5kg, in mare e diferenta de 1 kg intre ele...pe dimensiunea aia.

+Quote Post
Nicky
mesaj Feb 9 2011, 08:16 PM
Trimis la #139

Stage 5

Ma gandeam ca sunt mai usoare CSC, si pot doar sa presupun unde ar fi diferenta de material, din ceea ce am citit mai devreme, desi poate sa fie o cu totul alta explicatie (ex. densitate diferita a compozitului, profil mai bogat / gros etc.).

Flancul anvelopei pare sa fie mai solid la PS (mai greu), de aceea poate si rezista mai mult la "tavaleala" anvelopa, dar odata pierduta aderenta, e jale daca nu exista si reflexele necesare unei redresari.
CSC, cu peretii mai flexibili / mai putin ranforsati, pierde aderenta mai repede decat PS, dar si-o si poate recastiga mai usor decat PS, care pare sa fie o anvelopa mai rigida si care, cum spuneam, ar implica reflexe mai bune ale soferului asupra masinii.

Rigiditatea ridicata a flancului/peretelui anvelopei face ca pata de contact a acesteia sa se mentina la valori insemnate si in conditii de solicitari ridicate, valoarea de prag la care se pierde aderenta in cazul celor doua anvelope fiind diferita.

Cel mai indicat test ar fi cel cu cercul de raza 10-15m si cu accelerarea treptata a masinii cu rotile virate pana la ruperea aderentei si indepartarea de la cercul trasat pe asfalt. Ar fi interesant sa se noteze la ce viteza se pierde aderenta in cazul celor doua anvelope.

--------------------

+Quote Post
Mituc
mesaj Feb 9 2011, 11:07 PM
Trimis la #140

Stage 5

Postari: 1,235
Inregistrat pe: 18-May 09
Din: Iasi
Membrul Nr.: 44
Masina Personala:Turbocharged Vaca

PS3-urile pe care le am eu (225/40/r18) au undeva in jur de 9.2kg sau ceva.

--------------------
Unicorn Car Owner

+Quote Post

8 Pagini V  « < 5 6 7 8 >
Reply to this topicStart new topic
6 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (6 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membrii:

Versiunea Lo-Fi Astazi este: 26th June 2025 - 04:38 AM