(Carte) "Auto Control - tehnici si tactici de conducere defensiva si sportiva" - Forum HotHatches
Random logo image... Refresh for more!

Bine ai venit vizitatorule. Te rugam sa alegi una din optiunile de mai jos:
( AUTENTIFICARE | INREGISTRARE )


Collapse

> Forum HotHatches Information

Latest News And Announcements!
Latest News
Avem stickere facute, gasiti la Bambu!
Gasiti mai multe detalii despre stickere Hot Hatches aici!
Daca aveti probleme cu inregistrarea , dati un mail la iancu_florin2005@yahoo.com!
Announcements
Pentru a afisa un film de pe youtube trebuie sa dati click pe "Adauga:YouTube" care e in stanga jos,iar in text puneti tot ce vine dupa "v=" in link.
Daca un post nu este acolo unde il stiati inseamna ca era offtopic si este in Chat room HotHatches
3 Pagini V   1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
(Carte) "Auto Control - tehnici si tactici de conducere defensiva si sportiva", de Norin Pausan si Titi Aur
Car-Setup
mesaj Apr 29 2011, 12:58 AM
Trimis la #1


Stage 2
**

Grup: Junior Member
Postari: 31
Inregistrat pe: 13-February 11
Din: Bucharest
Membrul Nr.: 995
Masina Personala:Subaru Boxer 2.0



(IMG:http://s2.postimage.org/25nvxeu3o/Auto_CONTROL.jpg)

Car Setup Romania doreste sa reitereze ideea conform careia un stil de conducere / pilotaj rafinat poate tine conducatorii auto departe de pericole, poate reduce uzurile si implicit costurile aferente functionarii si intretinerii automobilului si, de ce nu, poate propulsa entuziastii catre primele locuri ale clasamentelor competitiilor auto. In acest sens, avem deosebita placere sa recomandam o publicatie foarte noua in peisajul automobilistic national, anume cartea “Auto CONTROL – tehnici si tactici de conducere defensiva si sportiva” redactata de dl. Norin Pausan si coordonata de dl. Titi Aur.

Cartea se adreseaza tuturor categoriilor de conducatori auto, iar limbajul folosit este unul foarte facil. Am parcurs deja lucrarea si putem afirma cu tarie faptul ca aceasta publicatie se situeaza mult peste orice alt material similar existent pe piata romaneasca. In cele ce urmeaza, supunem atentiei o scurta prezentare preluata de pe pagina web dedicata, www.controlauto.ro

“Premisa principala de la care am pornit in redactarea acestei lucrari este constatarea ca foarte multe accidente rutiere sunt cauzate de incapacitatea unor soferi de a gestiona corect o situatie extrema de trafic: in primul rand, incapacitatea de a intelege relatia dintre controlul autoturismului si viteza, apoi necunoasterea modului in care se poate frana corect si eficient, a tehnicilor de evitare a obstacolelor, a tacticilor de pozitionare in trafic si de raportare la ceilalti participanti, incapacitatea de a recupera un derapaj necontrolat etc. Din punctul nostru de vedere, aceste lipsuri se datoreaza, in primul rand, nivelului scazut de instruire asigurat azi de catre majoritatea scolilor de soferi. Asupra acestui aspect educational s-a insistat, in primul rand. Realitatea este ca, din pacate, functionam ca sistem de instruire in virtutea unei inertii educative care preia si prolifereaza aceleasi principii si tehnici de conducere auto de acum cateva decenii, fara sa incerce sa aduca nimic nou.

Lucrarea de fata trateaza toate subiectele generale si particulare ale artei conducerii automobilului: de la postura corecta la volan, circulatia corecta a mainilor pe volan, miscarea picioarelor pe pedale, pana la chestiuni ”de nuanta”, cum sunt: comportamentul si temperamentul autovehiculelor, descompunerea dinamica a virajelor, traiectoriile corecte, controlul derapajului sau tehnicile de abordare eficienta a virajelor. Si multe alte subiecte, pe care le veti descoperi pe parcursul lecturii.

In privinta tacticilor sofatului sigur si inteligent, sunt prezentate pe larg principiile conducerii defensive si circulatia in situatii dificile, pornind de la ideea ca o foarte buna cunoastere a tehnicilor de conducere a automobilului nu este intotdeauna suficienta pentru a evita o situatie extrema in trafic. Componenta practica este asigurata de prezenta, la sfarsitul lucrarii, a unor serii de exercitii, usor de exersat intr-un poligon auto, recomandate pentru intelegerea, insusirea si aplicarea corecta a tehnicilor prezentate pe parcurs.

Majoritatea capitolelor sunt insotite de fotografii, schite si scheme descriptive, menite sa faciliteze la maximum atat intelegerea corecta a noilor informatii, cat si aplicarea lor ulterioara. Din acest punct de vedere, lucrarea poate fi considerata un ghid de auto-instruire, un manual de conducere corecta a automobilului, utilizarea practica a informatiilor prezentate fiind, de altfel, scopul principal cautat prin realizarea acestei lucrari.

Am incercat sa atingem toate subiectele importante, care de cele mai multe ori sunt tratate cu indiferenta pe parcursul scolii de soferi. Desi lucrarea nu este o carte de pilotaj, ci se concentreaza pe tehnicile specifice circulatiei rutiere normale, obisnuite, pornind de la ideea castigului in siguranta la volan, prin aplicarea principiilor descrise, inevitabil si castigul in eficienta va fi ridicat.

Credem ca o lucrare care sa ofere informatii corecte, complete si, mai ales, competente despre modul corect de conducere a unui automobil, precum si despre tacticile conducerii defensive in trafic – informatii insotite de argumentele si explicatiile de rigoare – va avea un efect pozitiv asupra gradului de siguranta rutiera existent in prezent.

Si, pentru cei care flirteaza cu fascinanta lume a sporturilor auto, ceva in plus: citita ‘’printre randuri’’, cu mare atentie si multa inteligenta, lucrarea de fata poate fi un bun indrumator pentru a castiga acele zecimi de secunda care fac diferenta pe o proba speciala sau pe circuit.

Cu salutari sportive! Drum bun si multe calatorii placute, in deplina siguranta,

Norin Pausan si Titi Aur”


Cuprinsul cartii poate fi descarcat de aici. De asemenea, va invitam sa descarcati, in mod gratuit, un capitol in care sunt prezentate notiuni legate de circulatia corecta a mainilor pe volan. Alte doua capitole gratuite pot fi descarcate direct de pe site-ul amintit.

Cartea poate fi comandata direct de pe portalul dedicat, www.controlauto.ro, pagina care este inca in constructie la acest moment, insa partea de comenzi online functioneaza perfect. Pretul cartii este de numai 25 RON (TVA inclus) + taxe postale. Pretul taxelor postale catre destinatii nationale se situeaza in jurul valorii de 8 RON, iar transportul este realizat prin intermediul S.N. Posta Romana. Modalitatea de plata este ramburs, la primirea coletului. La cerere, expedierea coletului se poate face si prin intermediul unui curier rapid (insa la costuri superioare). Cartile sunt expediate din municipiul Cluj Napoca, jud. Cluj, iar local, acestea pot fi ridicate direct, fara costuri suplimentare. Atentie, stoc limitat.

Aceasta publicatie este prima de acest fel pe care Car Setup Romania isi permite sa o recomande entuziastilor auto din tara noastra. In curand, un numar de minimum cinci exemplare vor fi disponibile si in colectia Bibliotecii Nationale a Romaniei.

“Auto CONTROL - tehnici si tactici de conducere defensiva si sportiva”, de Norin Pausan si Titi Aur - proiect sustinut cu mandrie de Car Setup Romania.


--------------------
www.car-setup.com / info@car-setup.com
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Chuckie
mesaj Apr 29 2011, 09:30 AM
Trimis la #2


Stage 5
*****

Grup: Senior Member
Postari: 1,987
Inregistrat pe: 30-May 09
Membrul Nr.: 65
Masina Personala:Renault Megane R26



o pot gasii si in librarii undeva ?
imi trebuie pana duminica pentru un cadou (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)


--------------------
R26 F1 TEAM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BSH
mesaj Apr 29 2011, 10:18 AM
Trimis la #3


Stage 5
*****

Grup: Moderator
Postari: 3,411
Inregistrat pe: 23-September 09
Din: Bucuresti
Membrul Nr.: 370
Masina Personala: ◊



Chuckie cred ca e cam devreme pentru librarii. eu am comandat`o deja. Pare a fi interesanta. Ms


--------------------
Open your mind not your mouth !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
RollerMAN
mesaj Apr 29 2011, 10:47 AM
Trimis la #4


Stage 5
*****

Grup: Moderator
Postari: 2,497
Inregistrat pe: 8-June 09
Din: Bucuresti
Membrul Nr.: 87
Masina Personala:-



Povestea cu mainile pe volan explicata chiar de titi aur..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
vusiman
mesaj Apr 29 2011, 11:42 AM
Trimis la #5


Stage 4
****

Grup: Senior Member
Postari: 491
Inregistrat pe: 7-August 09
Membrul Nr.: 282
Masina Personala:Clio RS 197



Interesant! Am comandat si eu una bucata.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
adyp2003
mesaj Apr 29 2011, 11:54 AM
Trimis la #6


Stage 3
***

Grup: Member
Postari: 214
Inregistrat pe: 19-June 09
Membrul Nr.: 122
Masina Personala:MkV GTI



Super! Multumim pentru informare! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
RoSonic
mesaj Apr 29 2011, 11:58 AM
Trimis la #7


Stage 4
****

Grup: Member
Postari: 306
Inregistrat pe: 5-March 10
Din: Bucuresti
Membrul Nr.: 566
Masina Personala:VW Polo 9n3 GTI



QUOTE (BSH @ Apr 29 2011, 10:18 AM) *
Chuckie cred ca e cam devreme pentru librarii. eu am comandat`o deja. Pare a fi interesanta. Ms

Tu ai primit ceva mail/telefon de confirmare ?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BSH
mesaj Apr 29 2011, 12:04 PM
Trimis la #8


Stage 5
*****

Grup: Moderator
Postari: 3,411
Inregistrat pe: 23-September 09
Din: Bucuresti
Membrul Nr.: 370
Masina Personala: ◊



Acum 10 minute (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)


--------------------
Open your mind not your mouth !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Car-Setup
mesaj Apr 29 2011, 11:38 PM
Trimis la #9


Stage 2
**

Grup: Junior Member
Postari: 31
Inregistrat pe: 13-February 11
Din: Bucharest
Membrul Nr.: 995
Masina Personala:Subaru Boxer 2.0



Am primit cu ceva timp in urma exemplarele comandate si nu am putut trece cu vederea pagina de multumiri, multumiri care se indreapta, printre altele, catre echipele HotHatches si Car-Setup. Ne folosim de aceasta ocazie pentru a multumi lui Norin si lui Titi pentru atentia acordata si speram la alte colaborari de succes, pe viitor.
Fisiere Atasate
Fisier Atasat  Scan_Norin_Titi_Page_2.jpg ( 541.91k ) Numarul de Transferari: 67
 


--------------------
www.car-setup.com / info@car-setup.com
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bambu
mesaj Apr 30 2011, 02:16 AM
Trimis la #10


Administrator
*****

Grup: Administrator
Postari: 3,711
Inregistrat pe: 25-February 09
Din: Bucuresti/Titan
Membrul Nr.: 3
Masina Personala:RENAULT Megane RS



Pai felicitari noua! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Pun si eu mana pe carte cat de curand.


--------------------
Viata e greu, lumea e hotu!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
RoSonic
mesaj Apr 30 2011, 03:18 AM
Trimis la #11


Stage 4
****

Grup: Member
Postari: 306
Inregistrat pe: 5-March 10
Din: Bucuresti
Membrul Nr.: 566
Masina Personala:VW Polo 9n3 GTI



QUOTE (BSH @ Apr 29 2011, 12:04 PM) *

Mie nu mi-au dat niciun semn (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) )


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rex
mesaj Apr 30 2011, 10:21 AM
Trimis la #12


Stage 5
*****

Grup: Moderator
Postari: 1,520
Inregistrat pe: 14-October 10
Din: Cluj-Napoca
Membrul Nr.: 796
Masina Personala:Golf 5 1,4 TFSI



In primul rand felicitari Car-Setup si hothatches!

Apoi in legatura filmuletul de mai sus
1. Va sfatuiesc pe toti sa faceti scoala de piloti
2. Miscarea din filmulet este folosita in special in raliuri in timp ce pe pista nu se foloseste.
Dupa ce m-am dat 30min cu un Subaru WRX STI pe macadam am urcat in masina mea. Era sa ies de pe drum cand am vazut ce mult difera directiile celor doua. Directia mea e cu mult mai precisa decat cea a Subarului (bineinteles era subaru pregatit de macadam). Pur si simplu nu pot folosi aceeasi tehnica de miscare a mainilor decat intr-o mica masura avand in vedere ca pe pista e mai putina "volaneala" decat e la raliu.


--------------------
VW Golf V GTSport 1.4 TFSI, Sunset red, 2 doors: RLine Rear Valance | RLine Front Valance | RLine Bumper Vents | RLine Tail lights | Kerscher Front Fenders | Votex Rear Spoiler | GTI Multi Function Steering Wheel | GTI Pedals | Mk 7 GTD gearstick | Mk 6 GTI chrome switches | R32 highline instrument cluster | RCD 510 radio | Mk 6 Climatronic | Recaro Pole Position Bucket Seats | Schroth Clubman II asm Seatbelts | OEM Shark Fin Antenna | K&N 57s-9500 Cold Air Intake | NGK Iridium IX Spark Plugs | Porsche Cayman Front Calipers | Brembo Custom J Hook Rotors | Pagid RS-29 Front Pads | Audi TTRS Brake Vents | GTI Rear Brakes | Ferodo DS2500 Rear Brake Pads | HEL Front and Rear Brake Lines | Motul RFB 660 Racing Brake Fluid | Bilstein PSS10 Coilovers | H&R sway bars 26mm front/24mm back | Volkswagen Racing lower engine mount | Audi TT Suspension Lower Arms | Motul 300V Engine Oil | BBS VZ 032 8x17 Rims with Goodyear Eagle F1 Assymetric 2 225/45 Tyres (street) and Team Dynamics Pro Race 1.2 8x17 Rims with Michelin Pilot Sport Cup 2 225/45 Semislicks (track) | Wiechers-Sport Roll Bar | Revo Technik Stage 1 Software| Revo SPS PRO

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Profesoru
mesaj Apr 30 2011, 12:35 PM
Trimis la #13


Stage 4
****

Grup: Senior Member
Postari: 492
Inregistrat pe: 8-July 09
Din: Bucuresti
Membrul Nr.: 177
Masina Personala:Audi S3 1,8T



Oare se aplica si la astia ? http://www.youtube.com/watch?v=MOdeNq-x1pQ...;feature=relmfu (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)


--------------------
Stock for the moment
Go to the top of the page
 
+Quote Post
adyp2003
mesaj Apr 30 2011, 03:26 PM
Trimis la #14


Stage 3
***

Grup: Member
Postari: 214
Inregistrat pe: 19-June 09
Membrul Nr.: 122
Masina Personala:MkV GTI



CITAT(RoSonic @ Apr 30 2011, 03:18 AM) *
Mie nu mi-au dat niciun semn (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) )


Nici mie...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Chuckie
mesaj May 1 2011, 07:25 PM
Trimis la #15


Stage 5
*****

Grup: Senior Member
Postari: 1,987
Inregistrat pe: 30-May 09
Membrul Nr.: 65
Masina Personala:Renault Megane R26



nici eu nu am primit nimic..si am comandat-o vineri la pranz


--------------------
R26 F1 TEAM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
daimyo
mesaj May 1 2011, 09:10 PM
Trimis la #16


Stage 1
*

Grup: Junior Member
Postari: 9
Inregistrat pe: 15-January 10
Membrul Nr.: 506
Masina Personala:Seat Leon Cupra 1P



Multumesc pentru interes si pentru comenzi, in primul rand! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Vreau sa-i linistesc pe toti cei care au comandat cartea si nu au fost sunati pentru confirmare.
Comenzile au fost inregistrate si sunt in drum spre voi.
Confirmarea comenzii prin apel telefonic a fost utilizata doar ca metoda de a verifica veridicitatea comenzii, insa nu a fost obligatorie. Asa incat, datorita numarului de comenzi mult mai mare decat cel anticipat, am decis sa nu-i mai sunam pe toti cei care au facut comenzi, ci doar pe cei care au avut doleante aparte sau au uitat sa noteze intreaga adresa s.a.m.d.
Cei ce se ocupa de site-ul controlauto.ro vor introduce in zilele urmatoare o modalitate de confirmare automata a comenzii, prin e-mail, si imi cer scuze ca nu a fost implementata pana acum.
Oricum, absolut toate comenzile au fost procesate - mai putin cele de vineri seara, sambata si duminica - asa ca ar trebui ca cel tarziu marti sa ajunga la voi.

Multumesc inca o data pentru aceste comenzi si pentru entuziasm!

Norin
Go to the top of the page
 
+Quote Post
RoSonic
mesaj May 2 2011, 10:08 AM
Trimis la #17


Stage 4
****

Grup: Member
Postari: 306
Inregistrat pe: 5-March 10
Din: Bucuresti
Membrul Nr.: 566
Masina Personala:VW Polo 9n3 GTI



Multumim de precizare!
oricum, acu cateva minute mi-a adus postasul avizul sa ma duc la posta sa o ridic (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
daimyo
mesaj May 2 2011, 10:33 AM
Trimis la #18


Stage 1
*

Grup: Junior Member
Postari: 9
Inregistrat pe: 15-January 10
Membrul Nr.: 506
Masina Personala:Seat Leon Cupra 1P



Astept impresiile tale, Ro Sonic! De fapt ale voastre, ale tuturor celor care veti citi cartea.
Si nu va sfiiti sa fiti critici. Daca se va putea imbunatati ceva, (si sigur se va putea) as vrea sa fac lucrul asta, la o eventuala editie a II-a.

Pe de alta parte, as vrea sa multumesc celui sau celor care au gasit de cuviinta sa trimita acel mail de prezentare a carti (semnat hothatches.ro).
L-am primit si eu si m-a surprins foarte placut! Deci, din partea lui Titi si a mea, un mare, mare

MULTUMESC!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bambu
mesaj May 2 2011, 11:24 AM
Trimis la #19


Administrator
*****

Grup: Administrator
Postari: 3,711
Inregistrat pe: 25-February 09
Din: Bucuresti/Titan
Membrul Nr.: 3
Masina Personala:RENAULT Megane RS



Pentru putin! eram datori, trebuie sa existe o reciprocitate, nu? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)


--------------------
Viata e greu, lumea e hotu!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
alexnightrider
mesaj May 2 2011, 11:24 AM
Trimis la #20


Stage 4
****

Grup: Senior Member
Postari: 355
Inregistrat pe: 2-September 09
Din: Bucuresti
Membrul Nr.: 329
Masina Personala:Audi A3



am facut si eu comanda (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

3 Pagini V   1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membrii:

 

Versiunea Lo-Fi Astazi este: 28th March 2024 - 07:03 PM