Power, torque and other discutions related - Forum HotHatches
Random logo image... Refresh for more!

Bine ai venit vizitatorule. Te rugam sa alegi una din optiunile de mai jos:
( AUTENTIFICARE | INREGISTRARE )

Collapse

> Forum HotHatches Information

Latest News And Announcements!
Latest News
Avem stickere facute, gasiti la Bambu!
Gasiti mai multe detalii despre stickere Hot Hatches aici!
Daca aveti probleme cu inregistrarea , dati un mail la iancu_florin2005@yahoo.com!
Announcements
Pentru a afisa un film de pe youtube trebuie sa dati click pe "Adauga:YouTube" care e in stanga jos,iar in text puneti tot ce vine dupa "v=" in link.
Daca un post nu este acolo unde il stiati inseamna ca era offtopic si este in Chat room HotHatches
4 Pagini V  < 1 2 3 4 >  
Reply to this topicStart new topic
Power, torque and other discutions related
silvio
mesaj May 30 2010, 07:01 AM
Trimis la #21

Stage 3

Grup: Member
Postari: 190
Inregistrat pe: 16-May 09
Din: Bucuresti
Membrul Nr.: 33
Masina Personala:clio RS

Aaaaa si inca o chestie tare ,luam doua masini Clio RS 197cp si 215nm si BMW 120d 163cp/340nm, Clio castiga reprizele scurte si cam tot ce e pana in200km/h dar de la 200 Bmw-ul incepe sa recupereze si pe la 210 chiar trece in fata(astea le spun din practica sa stii),
da de ce ca tu spuneai ca puterea se cunoaste doar de la viteze mari de la 170 in sus si cand colo ce sa vezi eu tocmai de acolo incep sa pierd.
Go to the top of the page

+Quote Post
bluey
mesaj May 30 2010, 08:09 AM
Trimis la #22

Stage 5

Grup: Senior Member
Postari: 1,424
Inregistrat pe: 3-November 09
Membrul Nr.: 424
Masina Personala:Audi

Pai tu nu mai ai cutie pentru viteze mai mari (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Vrei sa iti iei zborul???

--------------------
Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you with experience.

Racer de forum nambar uan :D

+Quote Post
silvio
mesaj May 30 2010, 08:13 AM
Trimis la #23

Stage 3

da din cutie e
clio are o cutie destul de scurta, datorita lipsei de cuplu si putere la turatii mici ,au pus o cutie scurta sa poti tine masina in zona de cuplu si putere pentru a avea reprize, iar asta are repercusiuni asupra vitezei maxime care este de 215km/h(220-225 pe ceas).

+Quote Post
pejte
mesaj May 30 2010, 10:23 AM
Trimis la #24

Stage 5

Grup: Prieten HH
Postari: 513
Inregistrat pe: 18-May 09
Membrul Nr.: 45
Masina Personala:Ice Cold Opel Astra 1.6 Hatch

Pai si 215KM/h nu ti se pare destul in conditiile de trafic de la noi? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

--------------------
2008 Opel Astra H 5dr 1.6 115+ CP

+Quote Post
silvio
mesaj May 30 2010, 11:17 AM
Trimis la #25

Stage 3

de obicei e de ajuns dar mai ajungi si prin alte tari (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

+Quote Post
BSH
mesaj May 30 2010, 01:54 PM
Trimis la #26

Stage 5

Grup: Moderator
Postari: 3,411
Inregistrat pe: 23-September 09
Membrul Nr.: 370
Masina Personala: ◊

@Silvio - Ia`ti cupra, o sa ai o surpriza mare la un mers pe autostrada. fug rau cuprele. Stai potolit cu 120d-ul ca in momentul in care ai tu 200 el e undeva hat in spate, ca dupa 200 accelereaza mai bine e altceva. Daca vrei asa da`te de la 200 (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ))))
Acel volvo te va bate cu tot cu 4 persoane in plus in masina. Pentru cuplul ala de muta casa poporului 4 persoane sunt un fel de jogging.

Nu exista chestia tampenia asta, cuplul e mai bun decat puterea sau puterea e mai buna. Fara cuplu masina nu s`ar misca iar fara putere automat masina nu ar avea cum sa aiba cuplu deci sunt multe variabile la mijloc, aerodinamica, cutii, greutati etc etc stiti si voi.

Iuli cred ca te agiti cam mult cu pariurile alea (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) )) dar oricum , interesant de vazut (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

--------------------
Open your mind not your mouth !

+Quote Post
RoSonic
mesaj May 30 2010, 02:58 PM
Trimis la #27

Stage 4

Postari: 306
Inregistrat pe: 5-March 10
Membrul Nr.: 566
Masina Personala:VW Polo 9n3 GTI

CITAT
masina cu putere mai mare va accelera mai repede chiar daca cealalta are cuplu mai mare.

Si totusi 'curba acceleratiei' este similara cu 'curba de cuplu' si nu cu cea de putere... Lucrul asta se observa daca pui pe acelasi grafic cele trei curbe obtinute (masurate) in urma unui 'run' complet facut intr-o singura treapta de viteza (deci nu se mai pune problema de aerodinamica diferita, rapoarte diferite etc.) - se va vedea ca varful acceleratiei e in zona in care e si varful de cuplu dupa care incep sa scada ambele...

--------------------

+Quote Post
BSH
mesaj May 30 2010, 03:15 PM
Trimis la #28

Stage 5

Da dar la viteze mari deja masina are inertie (cuplul efectuat) si incepe sa conteze mai putin cuplul iar acolo incepe sa isi spuna cuvantul puterea.

--------------------

+Quote Post
bluey
mesaj May 30 2010, 03:27 PM
Trimis la #29

Stage 5

Pe principiul masina grea fuge mai tare asta nu? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

--------------------
Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you with experience.

+Quote Post
tza
mesaj May 30 2010, 03:44 PM
Trimis la #30

Stage 4

Grup: Banned
Postari: 359
Inregistrat pe: 12-April 10
Membrul Nr.: 613
Masina Personala:Clio F1

silviu,eu propun sa incerci cu volvo din mers de la 40 (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

--------------------
Cu samuraii lupti ca samuraii, cu talharii lupti ca talharii,asadar RBN Tuning

+Quote Post
silvio
mesaj May 30 2010, 03:46 PM
Trimis la #31

Stage 3

da ,vreau sa incerc de la 40 si de la 70

+Quote Post
bluey
mesaj May 30 2010, 04:06 PM
Trimis la #32

Stage 5

Si dupa aia lasa-l pe el sa aleaga viteza.
Sa vezi surprize surprize (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Si pe mine ma facea roller din mers.
Il lasam sa isi aleaga viteza (50) care la mine era sub turbo in a3a sau prea sus in a 2a.

--------------------

+Quote Post
Chuckie
mesaj May 30 2010, 04:54 PM
Trimis la #33

Stage 5

Postari: 1,987
Inregistrat pe: 30-May 09
Membrul Nr.: 65
Masina Personala:Renault Megane R26

ce interesant
iuli am un R26 cu soft si itnercooler (deci maxim 250-260 cp) si in talon 1450...real 1420...cu mine 1510 (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
iti accept provocarea...cu Volvo`ul...si nu vreau 100 de euro , ci vreau sa ne dam pe urma si cu Rs`ul daca nu ii mai faci nimic pana atunci (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
legat de provocarea cu clio , o rezolvam si pe aia .. dar cum zicea silvio pana la 200 ca pe urma e lesinat
apropo vreau si eu sa ma dau cu un st` dinasta cu stage 3 si cuplu nesimtit...avem?
sincer am mai spus-o , dar nu ma impresioneaza deloc masina asta....avand in vedere ca un r26 stock bate St`ul stage 1 DIN MERS ...putere mai mare, cuplu mai mare...totusi cum se explica ?

--------------------
R26 F1 TEAM

+Quote Post
iulirx
mesaj May 30 2010, 04:59 PM
Trimis la #34

Stage 3

Postari: 192
Inregistrat pe: 13-March 10
Din: ploiesti
Membrul Nr.: 573
Masina Personala:Volvo S60 D5 cu motor; Focus RS Mk2 cu alt motor

(IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) incearca.... (silvio)
pentru informatia ta : de la 20 -210 un s40 benzinar cu 265 cp si 375 Nm, cu 130 kg mai usor decit mine, m-a luat cu 5-6 metri.
ce zici : te tii dupa s40 -ul asta pe 20-210 fara sa puna intre tine si el o comuna, un sat, ceva ?

chuckie, sigur. o sa ma iei pe plaje mari, o sa te iau pe plaje mici. (cam cit ai cuplu ?)
am ajuns sa ma dau cu masina de familie...asta e.

"sincer am mai spus-o , dar nu ma impresioneaza deloc masina asta....avand in vedere ca un r26 stock bate St`ul stage 1 DIN MERS ...putere mai mare, cuplu mai mare...totusi cum se explica ? " awd, pierderi mari, cutie lunga....(in realitate are disponibili mai putini Nm pe tona decit tine)

rs-ul n-o stea prea mult la 440 nm (in pricipiu doar pina in august , septembrie). dupa aia 500 nm...

+Quote Post
Darian
mesaj May 30 2010, 05:08 PM
Trimis la #35

Stage 5

Postari: 1,679
Inregistrat pe: 15-May 09
Din: Bucuresti/Ramnicu Valcea
Membrul Nr.: 32
Masina Personala:Golf .:R MY2012 DSG

Greutatea Chuckie, asa se explica, iar stage 1 trage mai bine putin decat stock nu mult mai mult, si pentru mine a fost o enigma. Dupa ce fac softul incercam dar sa vedem cum ca am probleme serioase cu ambreiajul (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) .

--------------------
Golf .:R MY2012 DSG - powered by RBN
ex: Focus ST320 - powered by Dreamscience

+Quote Post
Chuckie
mesaj May 30 2010, 05:08 PM
Trimis la #36

Stage 5

Postari: 1,987
Inregistrat pe: 30-May 09
Membrul Nr.: 65
Masina Personala:Renault Megane R26

esti foarte optimist...
cu volvo`ul ma dau doar sa iti demonstre tie cv si sa ajung la Rs ....pt ca eu stiu deja rezultatul (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
un coleg este posesorul unui asemenea exemplar (s40 T5 , fata ) complet stock...masina de familie cum zice el.
ne-am jucat de foarte multe ori si crede-ma ca nu au nici un sens cursele...poate nu stie el ce face (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
p.s. S40 de 265 de cai e in tara?imi aranjuezi o intalnire cu el?sa nu mai amanam pana in august cand nu o sa ma mai incadrez in marjele tale de putere (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

--------------------
R26 F1 TEAM

+Quote Post
iulirx
mesaj May 30 2010, 05:25 PM
Trimis la #37

Stage 3

ghizmo tocmai a ars in bucuresti acum 3 luni....(ceva de la turbina). a fost si la stiri.

+Quote Post
BSH
mesaj May 30 2010, 07:12 PM
Trimis la #38

Stage 5

http://www.zeperfs.com/duel1348-1412.htm

daca e stock volvou ar trebui sa fiti cam egali.

Bluey nu ai inteles ce am vrut sa zic. Ma refeream la un fenomen fizic care se intampla atunci.

--------------------

+Quote Post
iulirx
mesaj May 30 2010, 07:53 PM
Trimis la #39

Stage 3

http://www.zeperfs.com/duel1348-1515.htm
asta e clio III RS (197/215) vs S60 D5 stoc (185/400)
numai ca acu s60-ul are 230/490...

tocmai ce spuneam : pe reprize s60-ul sta mult mai bine ca clio. pe acceleratii lungi , clio sta mai bine.
se vede clar ca pentru reprize e mai important cuplul motor decit puterea motorului
clio e si mai puternic (+12cp) si mai usor.(-275kg) si e cam slabut la reprize si fata de s60 stoc, d-apai fata de al meu..
si tare ma-ndoiesc ca nici meganul III rs nu -mi face fata desi are 120 kg mai putin si 20 cp mai mult....
ramine de vazut....

+Quote Post
silvio
mesaj May 31 2010, 01:22 AM
Trimis la #40

Stage 3

iulirx hai sau nu o mai lungim, vedem cel mai bine cand vii , ma dau cu cea mai mare placere si cu volvoul tau ,dar chiar daca ma bati nu-mi demonstrezi nimic din ce ai spus initial. Da-mi o masina cu 50cp mai putin , cu orice cuplu vrei tu si vei vedea ca nu va castiga nici pe reprize. O sa mai incerc cu cateva dieseluri cu 50% mai mult cuplu si cai mai putini sa vedem,deocamdata stiu rezultatul.
Poate cand o sa vii altul o sa fie rezultatul cine stie. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
vezi ca e cam sumara comparatia aia.

+Quote Post

4 Pagini V  < 1 2 3 4 >
Reply to this topicStart new topic
1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membrii:

Versiunea Lo-Fi Astazi este: 25th June 2025 - 11:24 AM