Ajutor - Cauta - Membrii - Calendar
Versiune Completa: Bara / Spoiler / Eleron
Forum HotHatches > HotHatches Tuning > Tuning Body/exterior
BSH
Am observat ca multa lume face confuzie intre cei trei termeni si anume : Spoiler / Bara / Eleron

ELERONUL

Un eleron (din franceză aileron) este un dispozitiv aerodinamic a cărui funcţie este de a mări aderenţa unui autoturism sau/şi de a īmbunătăţi estetica acestuia.

Cum functioneaza
Un eleron deviază cursul aerului care circulă deasupra unui autoturism īn mişcare īn direcţie verticală pentru a īmpinge maşina īn sens opus (principiul acţiunii şi reacţiunii) generānd astfel mai multă aderenţă (pentru că presiunea dintre suprafaţa de contact al anvelopei şi asfalt este mai mare) cu costul de a micşora viteza maximă (pentru că măreşte coeficientul de rezistenţă aerodinamică).

Confuzia īntre eleron (wing) şi spoiler
Eleroanele şi spoilere sunt des confuze din cauza aspectului asemănător, deşi funcţionează īn mod diferit şi au efecte diferite:

Un eleron (wing, pentru că funcţionează ca o aripa de avion īntoarsă) are ca scop crearea de portanţă negativă (downforce), mărind aderenţă dar micşorānd viteza maximă.

Un spoiler (ad-literam engl - cineva care strică) are ca scop 'stricarea' efectului lui Bernoulli care creează presiune mică īn spatele maşinii, astfel presiunea īn spatele maşinii rămāne normala şi coeficientul de rezistenţă aerodinamică mic, īmbunătăţind viteza maximă şi consumul maşinii, dar neschimbānd aderenţa (downforce).

Concluzia este ca bara fata/spate a unei masini nu este spoiler iar daca e sa facem paralela in engleza se va numi Bumper (Bump - ciocnire)
bluey
Trebuia sa pui si "difuzor"
BSH
Ala e un eleron intors invers pus sub masina pentru a creea presiune negativa. Se mai numeste si air extractor.
bluey
Pai tu stii dar daca tot faci un topic pentru necunoscatori fa-l pana la capat.
Mai educam si noi lumea biggrin.gif
BSH
D`aia te rugam si pe tine sa prezinti niste material folositor nu sa dai indicatii smile.gif)
bluey
Cu cea mai mare placere biggrin.gif
Aici aveti detalierea functiei unui difuzor de aer cu poze si desene.
http://en.wikipedia.org/wiki/Diffuser_(automotive)

http://en.wikipedia.org/wiki/Ground_effect_(cars)
Aici este o detaliere a ground effect .Practic este vorba de o zona de presiune negativa care se formeaza sub un vehicul ce poate fi folosita la micsorarea rezistentei la inaintare a automobilului si la "lipirea" masinii de pamant la viteze mari si in viraje de viteza.
A avut beneficii evidente in cursele de F1 in anii 70-80 .
Ca ex se poate lua Lotus Elise care are partea de sub masina perfect plata pentru micsorarea turbulentelor si scaderea presiunii sub masina.
Splitterul de carbon pe care il vedeti la masinile de DTM si la unele kituri pentru masini de strada are exact rolul de a imparti aerul din fata masinii in 2 zone de presiune negativa si pozitiva.Cea de presiune pozitiva "apasa" masina pe sosea si datorita zonei de presiune negativa de sub masina.

Ce ma enerveaza aia cu linkurile
Versiunea Lo-Fi. Pentru a vedea versiunea completa cu mai multe informatii, te rog Apasati aici.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.