Carburanti si Fluide - Forum HotHatches
Random logo image... Refresh for more!

Bine ai venit vizitatorule. Te rugam sa alegi una din optiunile de mai jos:
( AUTENTIFICARE | INREGISTRARE )

Collapse

> Forum HotHatches Information

Latest News And Announcements!
Latest News
Avem stickere facute, gasiti la Bambu!
Gasiti mai multe detalii despre stickere Hot Hatches aici!
Daca aveti probleme cu inregistrarea , dati un mail la iancu_florin2005@yahoo.com!
Announcements
Pentru a afisa un film de pe youtube trebuie sa dati click pe "Adauga:YouTube" care e in stanga jos,iar in text puneti tot ce vine dupa "v=" in link.
Daca un post nu este acolo unde il stiati inseamna ca era offtopic si este in Chat room HotHatches
13 Pagini V  « < 6 7 8 9 10 > »   
Reply to this topicStart new topic
Carburanti si Fluide
wrt
mesaj Jun 17 2010, 05:04 PM
Trimis la #141

Stage 3

Grup: Member
Postari: 120
Inregistrat pe: 10-March 10
Din: Sibiu
Membrul Nr.: 570
Masina Personala:Ford Fiesta ST

dar la fel de buna cu rompetrol 101 (IMG:style_emoticons/default/happy.gif)

--------------------
Colin Forever!
Go to the top of the page

+Quote Post
robi_zet
mesaj Jun 17 2010, 07:50 PM
Trimis la #142

Stage 5

Grup: Senior Member
Postari: 1,207
Inregistrat pe: 14-May 09
Din: Bucuresti
Membrul Nr.: 19
Masina Personala:Vw Scirocco 2.0 TSI 200+10 Hp

pana acum am bagat carrera 100

--------------------
Vw Scirocco 2.0 TSI

1) Esti pe net
2) Esti pe forumul HotHatches.ro
3) Imi citesti semnatura
5) Nu ai observat ca lipseste punctul 4
6) Tocmai ai verificat daca exista punctul 4 sau nu
7) Zambesti, sau chiar razi:)

+Quote Post
mankiony
mesaj Jun 17 2010, 09:58 PM
Trimis la #143

Stage 3

Postari: 91
Inregistrat pe: 7-August 09
Din: Rm Valcea
Membrul Nr.: 279
Masina Personala:MG ZR 160

CITAT(Nicky @ Sep 23 2009, 11:54 PM) *
Octane and power

It's a common misconception amongst car enthusiasts that higher octane = more power. This is simply not true. The myth arose because of sportier vehicles requiring higher octane fuels. Without understanding why, a certain section of the car subculture decided that this was because higher octane petrol meant higher power.
The reality of the situation is a little different. Power is limited by the maximum amount of fuel-air mixture that can be jammed into the combustion chamber. Because high performance engines operate with high compression ratios they are more likely to suffer from detonation and so to compensate, they need a higher octane fuel to control the burn. So yes, sports cars do need high octane fuel, but it's not because the octane rating is somehow giving more power. It's because it's required because the engine develops more power because of its design.

There is a direct correlation between the compression ratio of an engine and its fuel octane requirements. The following table is a rough guide to octane values per engine compression ratio for a carburettor engine without engine management. For modern fuel-injected cars with advanced engine management systems, these values are lowered by about 5 to 7 points.

Compression ratio Octane

5:1 72
6:1 81
7:1 87
8:1 92
9:1 96
10:1 100
11:1 104
12:1 108

La hothatches si nu numai, nu cred ca merita sa puneti benzina de 95, pentru ca 95-ul acela e, de fapt, mai putin de 95 si ajungeti sa faceti motorul sa mearga ciudat, sa opereze la temperaturi mai mari si cu randament scazut.

Si eu ma supar cand stiu ca una scrie si alta e, dar asta avem, asta folosim.

Mergeti pe min. 98 CO.
Petrom 99+ e cea mai buna ca raport consum-performante, dar preferata mea din Iulie 2009 e Alto 101, mergea cam bine masinuca...

Adica eu ar trebui sa bag numai de 100 ?
Asta e specificatia celor de la MG "Compression ratio 10.50:1"

--------------------
MG ZR 160

+Quote Post
vusiman
mesaj Jun 18 2010, 08:34 AM
Trimis la #144

Stage 4

Grup: Senior Member
Postari: 491
Inregistrat pe: 7-August 09
Membrul Nr.: 282
Masina Personala:Clio RS 197

Eu bagam petrom 99+ dar pur si simplu nu face diferenta intre mol 95 sau carrera 95 asa ca am renuntat. De fiecare data cand am plecat la drum pe Cheia sau la Sighisoara am bagat petrom 99+ si am fost dezamagit. Alto 101 se simte mult mai bine ca raspuns al acceleratiei si rafinament al motorului dar e many $$$ (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
BSH
mesaj Jun 18 2010, 08:52 AM
Trimis la #145

Stage 5

Grup: Moderator
Postari: 3,411
Inregistrat pe: 23-September 09
Membrul Nr.: 370
Masina Personala: ◊

Eu tot nu inteleg de unde gluma cu benzina de 100+ 104 108 540 etc...

deci benzina e un amestec de heptan si octan (2 alcani) iar cifra octanica este practic procentul de octan din amestec...daca e benzina de 100 inseamna ca in amestec nu mai e amestec de fapt si e doar octan pur... 100+ octan e imposibil...e ca si cum ai avea apa concentrata 130%

La mine clar merge mult mai bine masina cu mol95 fata de petrom99 asta e fara nici un dubiu.

--------------------
Open your mind not your mouth !

+Quote Post
RollerMAN
mesaj Jun 18 2010, 10:28 AM
Trimis la #146

Stage 5

Postari: 2,497
Inregistrat pe: 8-June 09
Membrul Nr.: 87
Masina Personala:-

CITAT(BSH @ Jun 17 2010, 04:45 PM) *
Incearca mol95 ... va merge si mai bine.eu am renuntat la petrom 99 e mult prea proasta si scumpa.

Da si eu recent am trecut inapoi pe mol 95 dupa o lunga perioada de petrom 99 cand mergea bine...acu insa vad ca si-au revenit mol-ul
Sunt curios sa incerc din nou un mol evo 5 vs alto 101....ca parca nici alto nu mai trage la fel cum il tineam eu minte...

+Quote Post
BSH
mesaj Jun 18 2010, 10:47 AM
Trimis la #147

Stage 5

poate vrei sa zici ca motorul nu mai merge la fel de bine cu alto...nu ca nu trage la fel ca nu e diferenta de putere. exact cum zicea un post mai sus, am vazut test facut cu diferite benzine si nu dau nici un cal in plus.

--------------------

+Quote Post
RollerMAN
mesaj Jun 18 2010, 12:01 PM
Trimis la #148

Stage 5

Pai cai in plus nu castigi de la benzina insa poti sa pierzi de la o benzina proasta cum avem noi in general....a inceput sa fie chiar loterie cu benzinariile astea ba merge una ba merge alta...

+Quote Post
wrt
mesaj Jun 18 2010, 12:23 PM
Trimis la #149

Stage 3

corect, nu castigi putere din benzina cu CO mai mare, dar poti pierde putere sau in cel mai rau caz, un piston. depinde cum a fost proiectat motorul, rata de compresie si de aici conteaza si CO a benzinei. ca sa poti avea un ciclu termodinamic normal de functionare (adibatic) iti trebe o "rezistenta" a benzinei pentru a nu se auto-aprinde (=>detonatie ). rezistenta benzinei la auto-aprindere se numeste cifra octanica. iar in romania cum nu te poti asigura ca nu se fac smecherii, cifra octanica mare (99,100) iti poate asigura macar cifra octanica minima recomandata de producator (95 sau 98).

--------------------
Colin Forever!

+Quote Post
BSH
mesaj Jun 18 2010, 12:49 PM
Trimis la #150

Stage 5

CITAT(wrt @ Jun 18 2010, 12:23 PM) *
corect, nu castigi putere din benzina cu CO mai mare, dar poti pierde putere sau in cel mai rau caz, un piston. depinde cum a fost proiectat motorul, rata de compresie si de aici conteaza si CO a benzinei. ca sa poti avea un ciclu termodinamic normal de functionare (adibatic) iti trebe o "rezistenta" a benzinei pentru a nu se auto-aprinde (=>detonatie ). rezistenta benzinei la auto-aprindere se numeste cifra octanica. iar in romania cum nu te poti asigura ca nu se fac smecherii, cifra octanica mare (99,100) iti poate asigura macar cifra octanica minima recomandata de producator (95 sau 98).

mama frate de unde le gasiti ? =))))))))))))))))))))))))))))))))))))

vezi ca e ADIABATIC (nu adidos sau adibas sau adiads) (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

--------------------

+Quote Post
RollerMAN
mesaj Jun 18 2010, 12:49 PM
Trimis la #151

Stage 5

aBdiBas

+Quote Post
wrt
mesaj Jun 18 2010, 01:43 PM
Trimis la #152

Stage 3

http://en.wikipedia.org/wiki/Four-stroke_engine

uite aici "frate". si da, stiu ca se scrie adiabatic.

--------------------
Colin Forever!

+Quote Post
BSH
mesaj Jun 18 2010, 01:50 PM
Trimis la #153

Stage 5

Ai tradus mot-a-mot ce scria acolo dar nu prea ai inteles sensul frazei in engleza...

in fine frate" pe mine asa m`a invatat la scoala acolo la chimie la universitate... asta e, e mai prosti aia

--------------------

+Quote Post
wrt
mesaj Jun 18 2010, 02:00 PM
Trimis la #154

Stage 3

http://ro.wikipedia.org/wiki/Cifr%C4%83_octanic%C4%83

nu a fost cea mai buna explicatie data, dar nici gresita complet. nu tin sa am dreptate, vb numai de argumentul tehnic, chiar ma intereseaza subiectul si de aia am cautat un raspuns cat de cat competent.

--------------------
Colin Forever!

+Quote Post
BSH
mesaj Jun 18 2010, 02:49 PM
Trimis la #155

Stage 5

Eu ma refeream dpdv chimic ce inseamna cifra octanica...probabil ca in termeni "de garaj" daca pot zice asa inseamna rezistenta la detonatie

--------------------

+Quote Post
catavictor
mesaj Jun 18 2010, 03:56 PM
Trimis la #156

Stage 4

Postari: 294
Inregistrat pe: 28-July 09
Din: Stalin City
Membrul Nr.: 257
Masina Personala:Trotineta NON turbo

CITAT(BSH @ Jun 18 2010, 01:50 PM) *
Ai tradus mot-a-mot ce scria acolo dar nu prea ai inteles sensul frazei in engleza...

in fine frate" pe mine asa m`a invatat la scoala acolo la chimie la universitate... asta e, e mai prosti aia

ca sa nu zici ca nu esti si tu corectat: adiabat vine din termodinamica, vezi clasa a X-a la fizica, pricipiile termodinamice si nicidecum din chimie.Uite si o explicatie chimica la ce inseamna CO(cifra octanica),Citez:

"Cifra octanica
Pentru a aprecia tendinţa la detonaţie a unei benzine se compară comportarea ei īntr-un motor experimental şi īn condiţii standard cu a amestecurilor formate din hidrocarburile n-heptan (C7H16), considerat ca avānd cifra octanică zero (care produce detonaţie puternică īn motor) şi izooctan (2, 2, 4-trimetil-pentan), căruia i s-a atribuit cifra octanică 100 (puţin sensibil la autoaprindere).

Cifra octanica
Datorită proprietăţilor sale antidetonante, izooctanul a fost luat ca substanţă de referinţă. Īn felul acesta se stabileşte o scară (aleasă arbitrar) cu limite cuprinse īntre 0 şi 100 īn care benzinele cu o cifră octanică anumită, de exemplu C.O. 86, se comportă īn acest motor ca un amestec format din 86% izooctan şi 14% n-heptan.

Cifra octanica
Definiţie : Cifra octanică (C.O.) a unei benzine reprezintă deci, procentul, īn volume de izooctan (2, 2, 4+trimetil pentan) dintr-un amestec de izooctan cu heptan normal. Cu cāt C.O. a unui combustibil este mai mare cu atāt rezistenţa sa la detonaţie este mai mare.

Cifra octanică (C.O.) a unei benzine se poate īmbunătăţi prin adaos de mici cantităţi de antidetonanţi care īmpiedică combustia detonantă īn motoare" am incheiat citatul.

--------------------
Sportivitatea incepe acolo unde diesel se opreste,4000 tr/mn

+Quote Post
BSH
mesaj Jun 18 2010, 04:47 PM
Trimis la #157

Stage 5

CITAT(BSH @ Jun 18 2010, 08:52 AM) *
deci benzina e un amestec de heptan si octan (2 alcani) iar cifra octanica este practic procentul de octan din amestec.

CITAT(catavictor @ Jun 18 2010, 03:56 PM) *
Cifra octanica
Definiţie : Cifra octanică (C.O.) a unei benzine reprezintă deci, procentul, īn volume de izooctan (2, 2, 4+trimetil pentan) dintr-un amestec de izooctan cu heptan normal.

Deci stai cileanu ca nu m`ai contrazis nu nic domno catavic

--------------------

+Quote Post
tza
mesaj Jun 18 2010, 04:57 PM
Trimis la #158

Stage 4

Grup: Banned
Postari: 359
Inregistrat pe: 12-April 10
Membrul Nr.: 613
Masina Personala:Clio F1

celor care spun ca nu e nici o diferenta intre 95 si 99+ decat de pret,de ce atunci cand veniti la curse si luati bataie dati vina pe benzina?? "aaa,tu ai 99? pai eu am 95 in masina..."

--------------------
Cu samuraii lupti ca samuraii, cu talharii lupti ca talharii,asadar RBN Tuning

+Quote Post
catavictor
mesaj Jun 18 2010, 05:59 PM
Trimis la #159

Stage 4

Postari: 294
Inregistrat pe: 28-July 09
Din: Stalin City
Membrul Nr.: 257
Masina Personala:Trotineta NON turbo

Domle' eu ziceam la contrazis de treaba cu adiabaticul ca vine de la fizica nu de la chimie , de octetii benzinei nu m-am atins, doar m-am documentat.

--------------------
Sportivitatea incepe acolo unde diesel se opreste,4000 tr/mn

+Quote Post
BSH
mesaj Jun 18 2010, 07:21 PM
Trimis la #160

Stage 5

Pai da, nici nu am zis ca ar fi termen chimic...in fine

Pai poate cu o benzina proasta pierzi ceva eficienta la motor...probabil nu in sensul ca daca baga alto 101 si inca 3 galeti de aditivi mai castiga inca 30 de cai.

Chiar, daca ar fi asa atunci cand ai baga benzina s`ar numi ca faci tuning ?

--------------------

+Quote Post

13 Pagini V  « < 6 7 8 9 10 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membrii:

Versiunea Lo-Fi Astazi este: 2nd September 2025 - 02:55 AM