Carburanti si Fluide - Forum HotHatches
Random logo image... Refresh for more!

Bine ai venit vizitatorule. Te rugam sa alegi una din optiunile de mai jos:
( AUTENTIFICARE | INREGISTRARE )

Collapse

> Forum HotHatches Information

Latest News And Announcements!
Latest News
Avem stickere facute, gasiti la Bambu!
Gasiti mai multe detalii despre stickere Hot Hatches aici!
Daca aveti probleme cu inregistrarea , dati un mail la iancu_florin2005@yahoo.com!
Announcements
Pentru a afisa un film de pe youtube trebuie sa dati click pe "Adauga:YouTube" care e in stanga jos,iar in text puneti tot ce vine dupa "v=" in link.
Daca un post nu este acolo unde il stiati inseamna ca era offtopic si este in Chat room HotHatches
13 Pagini V  « < 3 4 5 6 7 > »   
Reply to this topicStart new topic
Carburanti si Fluide
bogdan_wrc
mesaj Sep 24 2009, 08:58 AM
Trimis la #81

Stage 5

Grup: Senior Member
Postari: 2,034
Inregistrat pe: 16-April 09
Membrul Nr.: 6
Masina Personala:Kart

ronnie, probabil alimentezi din statii cu rezervoare murdare sau cu angajati care umbla la combustibili...
altfel nu-mi explic...

poate trebuie sa ai mai mare grija de unde pui. eu de exemplu am doar 2 benzinarii in Ploiesti de unde alimentez (daca nu sunt plecat prin tara) si nu am avut probleme, desi 1.8T se stie ca este unul dintre motoarele cu cei mai multi senzori sensibili.
Go to the top of the page

+Quote Post
Mituc
mesaj Oct 5 2009, 05:03 PM
Trimis la #82

Stage 5

Postari: 1,235
Inregistrat pe: 18-May 09
Din: Iasi
Membrul Nr.: 44
Masina Personala:Turbocharged Vaca

CITAT(ronnie @ Sep 22 2009, 02:17 AM) *
As putea spune si mai mult despre carburanti: desi alimentez acelasi tip de carburant de la aceeasi statie, n-am cum sa nu observ fluctuatiile de calitate, identificate prompt de motor (cam de fiecare data cand imi face probleme, ultima "veche" de vreo saptamana). Am ajuns la concluzia ca nu prea conteaza cu ce marca de carburant alimentez, ceea ce conteaza e seriozitatea benzinarilor, a distribuitorilor si, in ultimul rand, a producatorului.

Si inca ceva, ca tot discutam mai demult de benzina de la noi fata de cea din afara, revin la ideea mea: in afara o fi benzina de cifra octanica maxim 95, dar:
1. are 95 (nu ca la noi, declarat 100, real Dumnezeu cu mila...)
2. cat am mers in afara, n-am avut probleme nici cu gunoaie, nici cu alte impuritati si nici nu a "stranutat" motorul, nici n-am avut probleme cu bobine sau injectoare duse.

Problemele tale mie-mi suna mai mult a una dintre astea sau o combinatie intre:
1. asa cum spunea Bogdan mai sus, alimentezi de la o statie cu gunoaie sau carburant combinat cu laturi de la cantina de vis a vis - schimba statia;
2. alimentezi de la o retea unde gazul pe care-l pui are un aditiv care nu-i convine motorului tau sau iti da senzorii peste cap - schimba statia cu una de la lt furnizor;
3. mergi foarte mult prin oras si chiar daca ajungi pe la 3-4k RPM pentru ca accelerezi usor/progresiv turbina nu face boost, nu prea ai presiune pe admisie si deci in cilindri, calamina nu are cine-o da la o parte (mai ales ca turbatele benzinare merg cu un ameste usor mai bogat decit ar trebui). Dupa ce se incalzeste motorul apasa si tu pina pe la 50% acceleratia dupa 2500-2700rpm sa faca putin boost, o sa smunceasca dar asta e (ramii in limitele legale de viteza, poti face asta in treptele 2 si 3 fara probleme).

--------------------
Unicorn Car Owner

+Quote Post
bogdan_wrc
mesaj Oct 5 2009, 08:11 PM
Trimis la #83

Stage 5

de aia e bine din cand in cand sa scoti masina la drumuri virajate sau sa o inveti cu autostrada... (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
bambu
mesaj Oct 14 2009, 08:47 AM
Trimis la #84

Administrator

Grup: Administrator
Postari: 3,711
Inregistrat pe: 25-February 09
Din: Bucuresti/Titan
Membrul Nr.: 3
Masina Personala:RENAULT Megane RS

ecto de la lukoil ati incercat? Am vazut o reclama, cica e CO100, poate acum la inceput face reavagii..

--------------------
Viata e greu, lumea e hotu!

+Quote Post
ronnie
mesaj Oct 14 2009, 04:11 PM
Trimis la #85

Stage 5

Postari: 1,401
Inregistrat pe: 14-May 09
Din: Bucuresti
Membrul Nr.: 12
Masina Personala:Megane RS

@ mituc&bogdan: Problema pe care a avut-o Blackie nu a tinut de utilizare. Problema a fost combustibilul.

Pe care nu l-am alimentat exclusiv de la o statie, cum mentionam si anterior alimentez de la lantul de benzinarii OMW, respectiv de la lantul de benzinarii Petrom si Rompetrol (ocazional). Ca paranteza, in ultima vreme chiar am alimentat amestecat (adica Alto peste Carrera) si n-a avut nici pe dracu masina. Dupa cum o perioada indelungata alimentam doar de la OMW Coposu ca mi-era mai comod si am avut si perioade cu probleme si perioade cand n-am avut nici cea mai mica problema cu ea.

In fine, ca sa nu prelungim inutil discutia si sa nu fie nevoie sa repet: problema a fost combustibilul si orice fluctuatie in calitatea acestuia este foarte usor sesizata de masina. Ceea ce mi se pare inacceptabil este tocmai aceasta fluctuatie a calitatii pe care am observat-o la acelasi producator si, asa cum aminteam, la aceeasi statie de-a lungul timpului.

--------------------
Ronnie
Black is beautiful

din clasici (încă) în viaţă: la tăţi ni-i greu...

+Quote Post
Mituc
mesaj Oct 14 2009, 09:51 PM
Trimis la #86

Stage 5

Ei bine, eu am incetat sa mai alimentez cu MOL EVO dupa ce masina a inceput sa hiriie cam urit precum o aspirata supraturata. Am facut asta dupa aproape un an de alimentat de la ei si respectiv dupa 3 plinuri in care masina mi-a facut figura. Poate intre timp si-at revenit cei de la MOL, poate altii nu au simtit nimic, nu ma intereseaza atita timp cit cu actualul gaz merge cum trebuie (alto101).
Paranoia mea intr-ale carburantilor merge pina intr-acolo incit cind sint in oras alimentez de la aceeasi benzinarie si aceeasi pompa de la care stiu ca nu am avut probleme niciodata. Pot sa fie toate celelalte pompe libere, stau la coada. Nu, nu e de ris.

--------------------
Unicorn Car Owner

+Quote Post
pejte
mesaj Oct 14 2009, 10:43 PM
Trimis la #87

Stage 5

Grup: Prieten HH
Postari: 513
Membrul Nr.: 45
Masina Personala:Ice Cold Opel Astra 1.6 Hatch

CITAT(Mituc @ Oct 14 2009, 09:51 PM) *
Pot sa fie toate celelalte pompe libere, stau la coada. Nu, nu e de ris.

Eu cand spuneam unor persoane ca benzina de la pompa 5 e mai buna decat de la 1 sau 3 ma faceau nebun. Se pare ca nu sunt (IMG:style_emoticons/default/huh.gif)

Rompetrol Mihai Bravu.

--------------------
2008 Opel Astra H 5dr 1.6 115+ CP

+Quote Post
bogdan_wrc
mesaj Oct 15 2009, 08:30 AM
Trimis la #88

Stage 5

CITAT(Mituc @ Oct 14 2009, 09:51 PM) *
Paranoia mea intr-ale carburantilor merge pina intr-acolo incit cind sint in oras alimentez de la aceeasi benzinarie

(IMG:style_emoticons/default/huh.gif) atunci sunt si eu paranoic ca numai asa fac...desi merg si 6 km pana la benzinarie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) desi sunt altele mai apropiate. (faza tare e ca daca dupa ce fac plinul ma intorc ff tare, pana acasa deja se misca acul la rezervor (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) )

ronnie, e OMV (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) nu OMW.

si eu sunt curios de raspunsul la intrebarea lui bambu...

+Quote Post
robi_zet
mesaj Oct 15 2009, 09:24 AM
Trimis la #89

Stage 5

Postari: 1,207
Membrul Nr.: 19
Masina Personala:Vw Scirocco 2.0 TSI 200+10 Hp

Eu alimentez numai de la petrom-V cel de langa mall vitan nu stiu daca este vro diferenta intre OMV sau Petrom-V

--------------------
Vw Scirocco 2.0 TSI

1) Esti pe net
2) Esti pe forumul HotHatches.ro
3) Imi citesti semnatura
5) Nu ai observat ca lipseste punctul 4
6) Tocmai ai verificat daca exista punctul 4 sau nu
7) Zambesti, sau chiar razi:)

+Quote Post
bambu
mesaj Oct 15 2009, 09:58 AM
Trimis la #90

Administrator

Cred ca o sa ris eu primul cu LUK Oil dar sa se termine galetile din rezervor, ar trebui sa fie simplu.

--------------------

+Quote Post
pejte
mesaj Oct 15 2009, 10:06 AM
Trimis la #91

Stage 5

Grup: Prieten HH
Postari: 513
Membrul Nr.: 45
Masina Personala:Ice Cold Opel Astra 1.6 Hatch

Reformuleaza ca nu s-a inteles nimic (IMG:style_emoticons/default/happy.gif)

--------------------
2008 Opel Astra H 5dr 1.6 115+ CP

+Quote Post
Mituc
mesaj Oct 15 2009, 10:15 AM
Trimis la #92

Stage 5

CITAT(bogdan_wrc @ Oct 15 2009, 08:30 AM) *
si eu sunt curios de raspunsul la intrebarea lui bambu...

Pai relativ la intrebarea lui bambu... eu sint uimit, eu nu stiam ca lukoil vinde benzina, credeam ca doar gaz lampant, de obicei plin cu scame, gilme de ulei mineral si alte lucruri care ard... pina la urma.

--------------------
Unicorn Car Owner

+Quote Post
bogdan_wrc
mesaj Oct 15 2009, 10:20 AM
Trimis la #93

Stage 5

(IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) mituc....si eu stiam asa in mare...de asta..poate si-au revenit.
pe de alta parte eu am avut mari probleme cu gazul lor, dar stiu un TFSI modificat care a mers mult si bine de la ei cu benzina...intre timp a schimbat la 99+ sau alto.

+Quote Post
bambu
mesaj Oct 15 2009, 11:34 AM
Trimis la #94

Administrator

Reformulez:
Cred ca o sa risc(my bad) eu primul cu LUK Oil(ma refer la acel ECTO cu cifra octanica 100), dar sa se termine galetile din rezervor(benzina pe care o am acum), ar trebui sa fie simplu (sa o consum).
Cineva trebuie sa o incerce, oamenii investesc mult in reclame televizate zilele astea, cel putin o perioada ar trebui sa fie bun si ACTO asta.

--------------------

+Quote Post
silvio
mesaj Oct 15 2009, 03:05 PM
Trimis la #95

Stage 3

Grup: Member
Postari: 190
Inregistrat pe: 16-May 09
Membrul Nr.: 33
Masina Personala:clio RS

dar unde au astia benzina asta ,ca am fost pe la doua statii Lukoil si nu aveau asa ceva

+Quote Post
ronnie
mesaj Oct 18 2009, 01:42 AM
Trimis la #96

Stage 5

Postari: 1,401
Membrul Nr.: 12
Masina Personala:Megane RS

Tot respectul, Florine, ptr ca ai curajul sa incerci. Eu am alimentat doar de 2 ori LukOil si d-neaei a "stranutat" de fiecare data (IMG:style_emoticons/default/Very Angry.gif)

Bogdan, OMW e o ironie usoara: se leaga de calitatea declarata ("nemteasca") in realitate lipsa (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) . Daca te deranjeaza, pot sa scriu si forma clasica de omv (cu majuscule chiar nu-mi vine dupa ce combustibilul lor mi-a ars, in trecut, 2 bobine si un injector).

--------------------
Ronnie
Black is beautiful

din clasici (încă) în viaţă: la tăţi ni-i greu...

+Quote Post
bogdan_wrc
mesaj Oct 18 2009, 10:35 AM
Trimis la #97

Stage 5

ronnie, eu chiar nu inteleg cum s-a intamplat asta. tot cred ca e de la statie sau altceva...
in PL nimeni nu s-a plans de calitatea benzinei carerra 100. nici pe vwf nu prea se plange lumea cu motoare fel de fel. deci tu esti cam exceptia.. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
bambu
mesaj Oct 18 2009, 11:10 AM
Trimis la #98

Administrator

CITAT(ronnie @ Oct 18 2009, 01:42 AM) *
Tot respectul, Florine, ptr ca ai curajul sa incerci. Eu am alimentat doar de 2 ori LukOil si d-neaei a "stranutat" de fiecare data (IMG:style_emoticons/default/Very Angry.gif)

Eu n-am avut probleme decat o singura data, dar cu Petrom; merita incercat si ACTO.

--------------------

+Quote Post
Dr.Silviu
mesaj Oct 18 2009, 11:49 AM
Trimis la #99

Stage 5

Postari: 1,249
Inregistrat pe: 5-June 09
Membrul Nr.: 76
Masina Personala:Audi A3 2.0T

Si eu am renuntat la omv de aproape un an dupa ce de 2 ori mi s-a aprins "check engine".
Cum am facut plinul cu petrom 99, s-a stins imediat.
De atunci numai cu 99+ si acum alto 101 fara probleme.

+Quote Post
grecutzu2005
mesaj Oct 19 2009, 11:31 AM
Trimis la #100

Stage 5

Postari: 1,195
Inregistrat pe: 25-May 09
Din: Timisoara
Membrul Nr.: 59
Masina Personala:Seat Leon Cupra

eu nu am nici o problema. bag benzina de la orice benzinarie.
odata am bagat de la una no name si nu tragea masina. dar daca bag de la luk oil rompetrol petrom omv mol sau ce palaria mea de benzinari mai sunt. nu am simtit niciodata nici o problema.
dar am si eu o benzinarie preferata
(IMG:style_emoticons/default/smile.gif) cand ies din timisoara sa ma duc spre casa dupa un pod este o benzinarie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) petrom bag de acolo ca e o frumusete de fata. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) si numai ca sa stau la povesti cu ea (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) nu pentru benzina lor.

--------------------
Seat Cupra 2.0 TFSI 240 HP.
Yamaha R6 - 2001
Λέω aυτa κaι είνaι τρελa!
www.JustClassics.ro

+Quote Post

13 Pagini V  « < 3 4 5 6 7 > » 
Reply to this topicStart new topic
8 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (8 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membrii:

Versiunea Lo-Fi Astazi este: 26th June 2025 - 04:34 AM